dilluns, 1 de maig del 2023

Conquerint la PBAU amb ChatGPT: PROMPT per Preparar les Preguntes Teòriques d'Història de la Filosofia

Imatge generada amb IA (Padlet)

Avui volem presentar-vos una manera innovadora i eficaç d'utilitzar la tecnologia per preparar-se per a la Prova de Batxillerat d'Accés a la Universitat (PBAU). En aquesta entrada, parlarem de ChatGPT, un model de llenguatge avançat basat en l'arquitectura GPT-4 d'OpenAI, i com es pot fer servir per a l'estudi de la Història de la Filosofia.

Com molts de vosaltres ja sabeu, la PBAU és una prova important que determina l'accés dels estudiants a la universitat. Preparar-se adequadament per a aquest examen és essencial per a obtenir els millors resultats possibles. La Història de la Filosofia és una àrea que pondera molt ufanosament per a segons quins estudis, i pot incloure temes com les idees i conceptes dels filòsofs més rellevants al llarg de la història.

Aquí és on entra ChatGPT. Aquest model de llenguatge avançat pot actuar com un professor expert en Història de la Filosofia, oferint respostes acadèmiques i rigoroses als alumnes que es preparen per a la PBAU. Per a utilitzar aquesta eina en la vostra preparació, podeu plantejar la següent pregunta:

"Com a professor expert en Història de la Filosofia de segon de batxillerat, m'agradaria que m'ajudessis en la meva preparació per a la Prova de Batxillerat d'Accés a la Universitat (PBAU). Podries proporcionar-me informació detallada, rellevant i acadèmicament rigorosa sobre els aspectes més importants a conèixer i comprendre per a un examen de la PBAU sobre:

[insereix el tema d'Història de la Filosofia aquí] segons [insereix l'autor aquí]

És important que tinguis molta cura amb l'ordre expositiu, claredat i precisió en l'explicació.

La redacció ha de tenir 3000 caràcters."

Un exemple podria ser: Explica l'escepticisme segons Hume.

Amb aquest prompt, ChatGPT us proporcionarà informació detallada i rellevant sobre el tema i l'autor que heu triat, ajudant-vos a aprofundir en el tema i comprendre les seves implicacions filosòfiques.

A més de ser una eina útil per a l'estudi individual, ChatGPT també pot ser utilitzat com a punt de partida per a debats, discussió de conceptes i anàlisi crítica.

ChatGPT és una eina potent i flexible que pot ser d'immens valor per a alumnes que us preparau per a la PBAU. No dubteu a provar aquesta tecnologia per a la vostra preparació i compartir les vostres experiències, suggeriments i propostes de millora del prompt amb nosaltres en els comentaris d'aquesta entrada.

Imatge generada amb IA (Padlet)

Si decideixes utilitzar ChatGPT per a la teva preparació, t'animem a seguir aquests consells:

  • Investigar i contrastar les respostes: És important verificar les respostes proporcionades per ChatGPT amb altres fonts fiables, per assegurar-vos que la informació és correcta i actualitzada.
  • Utilitzar ChatGPT com a complement, no com a substitut: Encara que aquesta eina pot ser molt útil, no ha de ser l'única font d'informació per a la vostra preparació. Assegureu-vos de continuar llegint llibres, apunts de classe i altres materials d'estudi.
  • Col·laborar amb altres estudiants: Compartir les teves experiències i respostes obtingudes de ChatGPT amb els teus companys de classe pot enriquir el teu aprenentatge i fomentar la discussió i el debat.
  • No oblideu la pràctica: Practicar amb preguntes d'examen anteriors (les pots trobar en aquest mateix blog) i simular situacions d'examen reals controlant el temps (90 minuts) us ajudarà a familiaritzar-vos amb el format de la PBAU i a gestionar millor el temps i l'estrès durant la prova.

Recordau que ChatGPT és una eina d'ajuda i no un substitut del treball propi. Utilitzau les respostes que us proporciona com a punt de partida o com a complement del vostre propi anàlisi i reflexió. És important que continueu desenvolupant les vostres pròpies habilitats analítiques i crítiques per afrontar amb èxit la PBAU i els reptes acadèmics que venen després. Als exàmens de la PBAU no tindreu ChatGPT!!!

Molt d'èxit i, si és necessari, molta sort a totes i a tots en la vostra preparació per a la PBAU!!!

Altres articles relacionats:  

Desxifrant la Filosofia: Comprendre Temes Complexos amb ChatGPT

Prepara la PBAU - UIB amb l'ajuda de ChatGPT: Compara i Contrasta Idees de Filòsofs.

ChatGPT: Revolucionant l'Estudi de la Filosofia

PROMPT per a resoldre qualsevol comentari de text FILOSÒFIC de la PBAU - UIB amb l'ajuda de ChatGPT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada